Makee72


Go to content

windows rekisteri

Windowsin rekisteri voi vioittua hyvin helposti esim. jonkun "huonon" ohjelman toimesta,jos tietokone käyttäytyy oudosti tai saat outoja virhe ilmoituksia niin rekisteri on toden näköisesti vioittunut,tästä syystä on tärkeetä että käyttöjärjestelmästä otetaan varmuus kopio,voit myös ottaa pelkästään windowsin rekisteristä varmuus kopion,se onnistuu näin.

Varmuus kopio windows rekisteristä

Avaa Käynnistä-valikko, valitse Suorita, kirjoita regedit ja valitse OK.

Suorita ikkuna löytyy myös käynnistä-valikko->kaikki ohjelmat->Apuohjelmat

Jonka jälkeen aukeaa rekisterieditori,valitse "Tiedosto" ja sieltä "Vie.."

Näin aukeaa ikkuna mistä voit valita minne haluat Rekisterin varmuus kopion tallentaa,valitse kohde ja anna tallennettavalle tiedostolle nimi,varmista että Vientialueella on "täppi" kohdassa "kaikki"

Klikkaamalla "Tallenna" nappia koko rekisteri varmuus kopiodaan valitsemaasi kohtaan,Rekisterin saat palautettua valitsemalla "Tiedosto" ja sieltä "Tuo.." ja haet koneeltasi sen tallentamasi varmuus kopion.

Rekisterin korjaus

Rekisteriä voi myös yrittää korjata eri ohjelmia,hyviä ovat mm. Ccleaner.Tässä ohjeet semmosen ohjelman käyttöön kuin Window Registry Repair 2.5 jonka saat ladattua Tästä tai Tästä
Muistutan viellä että ennen rekisterin muokkausta rekisteristä kannattaa ottaa varmuus kopio.Avaa ja suorita RegpairSetup.exe tiedosto.kun ohjelma on asennettu se näyttää tältä.

Ohjelman käyttö on hyvin helppoa,valitse "Full Scan" niin ohjelma käy rekisterin läpi ja listaa virheet ikkunaan,kun scannaus on valmis varmista että "täppi" on jokaisen ohjelman löytämän virheen edessä ja klikkaa "Fix Errors"

Näin ohjelma Fixaa ne rekisteri avaimet mitkä se pystyy.puhdistamisen jälkeen voit optimoida rekisterin seommosella ohjelmalla kuin NTRegOpt, jonka saat ladattua Tästä.suorita ntregopt-setup.exe ja asenna ohjelma niin aukeaa pieni ikkuna,klikkaa"ok"

Niin rekisterin optimointi alkaa.

Kun ohjelma on valmis on rekisteri optimoitu,ohjelma "puristaa" rekisterin mahdollisimman nopeasti luettavaksi,ohjelma EI muokkaa tai poista rekisteristä mitään.Aina kun muokkaa windowsin rekisteriä on mahdollista että jokin menee pieleen,tästä syystä suosittelen tekemään sen varmuus kopion rekisteristä ennen muokkausta.
Jos windowsin rekisterissä on jotain häikkää voit myös kokeilla rekisterin korjausta Microsoftin omilla rekisteri fixeillä,jotka löytyvät Täältä.

Etusivu | Ohjeita | Dogi | Pelejä | Vieraskirja


Back to content | Back to main menu